Café au Lait @ The Jane Antwerp

Designed by studio PIET BOON

Het zal wel niemand ontgaan zijn: de The Jane, het nieuwste paradepaardje van de Nederlandse topchef Sergio Herman, gooide haar deuren open voor het grote publiek. Het restaurant werd ondergebracht in de oude kapel van het vroegere Militair Hospitaal in Antwerpen. Een unieke locatie dus, maar ook het nieuwe interieur oogt verbluffend. Met een aantal verrassende, in het oog springende elementen. Eén van die eyecatchers is de indrukwekkende bar rond het kookfornuis in The Upper Room Bar, gesitueerd op de eerste verdieping en enkel bereikbaar met een lift. 'Marmer met een hoek af' De marmer voor de op maat gemaakte tafelbladen -in warme bruinzwarte tinten en met een grillige structuur- werd geleverd door Hullebusch.

Natuursteen met een hoek af, zo omschrijft de natuursteenspecialist uit Ardooie deze ‘café au lait’ marmer. Het is een steen die aantrekt als een magneet, omdat hij fascineert en intrigeert, en dus ook perfect past bij het rebelse karakter van Sergio Herman. Zonder de aandacht af te leiden van de rest van het schitterende interieur. Deze marmer is te verkrijgen in verschillende afwerkingen: poli – verzoet – agrippa fijn. Afwerkingen worden gekozen in functie van de toepassing.

Afbeeldingen